Vår BH-Skola

Har du rätt BH?
Att hitta sin rätta BH-storlek kan göra att dina kläder sitter bättre och framförallt minimera tyngden på dina axlar. Det är lätt att underskatta valet av rätt BH och hur mycket det betyder för figuren, klädernas utseende och passform.

Det finns många myter om hur en BH egentligen ska sitta. Vissa tror att man helt enkelt kan mäta sig och läsa ut resultatet i en färdigställd mall. Vi tror inte på mallar eftersom det är så individuellt hur man vill att en BH ska sitta – och den enkla sanningen är att när du väl provat en ordentlig BH kommer du framöver på bara ett par sekunder känna ifall du hittat den rätta passformen.

Vi tycker det är vettigt att jämföra BH-inköpet med att köpa skor. Precis som våra fötter varierar i storlek och form varierar vår byst i storlek, form samt utrymmet mellan dem. Du kan säkert din skostorlek och det är ganska osannolikt att du skulle köpa ett par skor utan att prova dem. Precis som ett par skor går man även in en BH, den blir mjukare och töjer sig efter att ha använts ett par gånger.
En BH kan vara perfekt för en kvinna, men helt fel för en annan. Dessutom kan storlekarna variera mellan olika märken och modeller. Därför bör man aldrig köpa en BH utan att prova den först.
För att må bra och för att du är värd att se bra ut bör du se över dina BH:ar regelbundet och använda vår trestegsöversikt nedan för att vara säker på att du har rätt passform på din BH.