Details miljömedvetenhet

Details miljömedvetenhet

Välsittande underkläder och badkläder kan kosta en slant, inte bara för dess goda kvalité och passform. De flesta av Details varumärken är producerade i Europa och Asien i kontrollerade fabriker med högutbildad arbetskraft, vilket gör att det sociala ansvaret samt produktionskostnaderna blir mer kostsamma. Nedan ges exempel på några av Details varumärken och dess miljöansvar såväl som sociala ansvar.

PrimaDonna har otroligt välsittande underkläder och mycket kvalitativa material som både tillverkas och kontrolleras i Europa. Detta innebär att transportsträckorna är förhållandevis korta och att arbetsförhållanden goda.

Triumph tar hänsyn till miljön genom tillexempel minska förpackningsmaterial och aktivt minska koldioxidutsläpp. Triumph arbetar också aktivt med det sociala ansvaret och mänskliga rättigheter runt om i världen i de länder företaget verkar i.

Abecita som är ett svenskt varumärke har sin produktion förlagd i Europa och Asien av fristående fabriker. Abceita kontrollerar att de anställda har en bra arbetsmiljö och goda sociala förhållanden genom kontinuerliga inspektioner. Kontrollerna sker genom anmälda och oanmälda besök av Abecitas egna inspektörer. Abecita har även en väletablerad miljöpolicy och arbetar enligt ISO 9000 och flertalet av dess leverantörer är ÖkoTex certifierade.

Att köpa BH:ar av hög kvalité innebär att du har dem länge, vilket inte bara är gynnsamt för DIG som kund, utan även för miljön genom minskad konsumtion.