Skötsel av Badplagg

Ta hand om ditt badplagg

Badplagg innehåller lycra/elastan. Eftersom tillverkare av badplagg inte kan garantera livslängden på lycra/elastan produkter, vill vi ge dig följande råd för att öka ditt badplaggs livslängd.

Efter varje bad i pool och saltvatten, duscha eller skölj av dig innan du solar. Tänk på att du svettas även i vatten vilket sliter på materialet.
Torka ej ditt badplagg i solen, om u ändå gör det, vänd plagget ut och in.
Utsätt ej plagget för kemikalier t.ex. solkräm eller sololja, eftersom lycra/ elastan är ett känsligt material.

Tankini WIKI
Tankini WIKI

Tvätta plagget med tvättmedel utan blekmedel varje kväll efter användning.

Använd tvål eller ett milt schampo om du är på semester. Tvätta aldrig badplagg med bygel i tvättmaskin. Även om du använt tvättpåse har du ingen reklamationsrätt om du tvättar ett plagg med bygel i tvättmaskin. Använd inte heller sköljmedel när du tvättar ditt badplagg.

Var uppmärksam på att ditt badplagg håller ca 1-2 säsonger beroende på hur mycket du använder det och hur noga du sköter det. Tänk på att den färg du valt på badplagget med all sannolikhet kommer att blekas, på samma sätt som dina övriga plagg och hemtextilier då de utsätts för solsken och flitigt användande.

Glöm inte att tvätta ditt badplagg innan du lägger undan den för säsongen. Om du glömmer att göra det finns en stor risk att den är förstörd när du tar upp den ingen kommande vår.

Hoppas du är nöj med ditt plagg från details!