BH-modeller

BH-modeller

Precis som vi har kläder och skor för olika tillfällen finns det BH med varierande form, funktion och design. Nedan hittar du några av de varianter av modeller vi har i butiken. Vi har BH med start från rundmått 65 till 95 och från kupa B till J.

Balconette

En balconette är en lågt skuren bygel-BH som lyfter bysten underifrån. Därför passar den plagg som har en vid urringningen. Balconette BH:n kan vara både vadderad och ovadderad. Axelbandslösa BH:ar är balconette BH:ar med avtagbara axelband.

Minimizer

En minimizer är en slät bygel-BH som har till syfte att minimera bysten genom att fördela den jämt över bröstkorgen. På så vis blir bröstsiluetten planare än bystens naturliga form. Minimizer BH:n är ovadderad och är ofta tillverkad av ett kraftigt stumt material för att kunna platta ner bysten. Minimizers finns från rundmått 65 till 90 och kupa D till H.

T-shirt BH

En t-shirt BH är en tunt vadderad bygel-BH med släta kupor vilket gör att den passar speciellt bra under åtsittande plagg. De formpressade kuporna i T-shirt BH:n formar bysten och ger kroppen en fin siluett. Under ljusa plagg är hudfärgade t-shirt BH:ar att rekommendera eftersom de är osynliga.

Push-up

En push up BH är en kraftigare vadderad bygel-BH som trycker ihop bysten från sidan och skapar en klyfta mellan brösten. En push-up BH passar dig som vill få till en klyfta och den är också väldigt bra under djupt urringade plagg.

Bygellös BH

Den bygellösa BH:n kan både vara vadderad och o-vadderad även om det senare är vanligast. Den kan både vara slät eller ha spets med sömmar mitt på BH:n. Den bygellösa BH:n ger inte lika mycket stöd som en bygel-BH och bystens form förblir relativt naturlig.