Vanliga frågor och möjliga svar

Vanliga frågor och möjliga svar

Varför sitter inte min BH bra? Mina bröst bullar över kanten i ringningen eller under armarna, och det ser inte bra ut under kläderna.
Detta är ett säkert tecken på att BH:n du har på dig är för liten, eftersom brösten ska vara innefattade i kuporna. Prova minst en storlek större i kupa!

Min BH glider up i ryggen och åker runt när jag rör på mig.
Förutom att försöka tränga in oss i för små kupor är det vanligaste misstaget vi gör när vi provar BH är att vi tar en omkretsstorlek som är alldeles för stor. Om BH-bandet runt ryggen rör sig är det för stort och du bör prova ett mindre ryggmått. Kom ihåg att ett mindre ryggmått även är mindre i kupan, vilket betyder att storlek 75E är mindre både runtom och i kupan än 80E. För att få samma kupa som i 80E fast med mindre ryggmått ska du välja 75F.

Byglarna sticker ut fram och skär in under armarna.
När byglarna sticker ut eller skär in är det ofta för att BH:n är för liten i kuporna och brösten tvingas in i kuporna och ut från kroppen. Detta brukar också resultera i att man p.g.a. ökat tryck känner att ryggmåttet är för hårt även om det enbart rör sig om en för liten kupa. Börja med att prova en kupstorlek större så att byglarna ligger slätt mot kroppen och följer hela bröstet.

Banden skär in i axlarna och lämnar röda märken.
Det största stödet bör alltid ligga på bandet runt kroppen och inte på banden över axlarna. Om banden skär in i axlarna är det antagligen för att du har en för stor omkretsstorlek, varför du bör gå ner en storlek. Alternativt kanske du bara helt enkelt behöver lossa på axelbanden.

Kuporna skrynklar sig, speciellt på toppen av kupan och på sidorna.
Det är oftast ett tecken på att kupan är för stor, du kanske ska prova en kupstorlek mindre. Om det däremot bara är i toppen av kupan det betyda att kupan är för liten och brösten inte får plats. Prova en större kupa.
Det kan finnas många olika skäl till varför din BH inte sitter som den ska. För att klargöra hur du kan få din önskade passform på BH:n är du varmt välkommen till din Detailsbutik. Våra BH-experter hjälper dig att hitta rätt efter dina önskemål om funktion och passform. Glöm inte – att prova BH tar tid. Avsätt tid för dig själv så att vi i lugn och ro i samråd med dig kan komma fram till vad som passar bäst för just dina behov.