BH-modeller

BH-modeller
Precis som vi har kläder och skor för olika tillfällen finns det BH med varierande form, funktion och design. Vi har BH med start från rundmått 65 till 90 och från kupa A till H. Läs gärna våra tips för BH-utprovning i Details BH-skola Nedan följer en kort beskrivning av de vanligaste modellerna.

Balconette
En balconette är en lågt skuren bygel-BH som lyfter bysten underifrån. Därför passar den plagg som är djupa och vida i ringningen. Balconette BH:n kan vara både vadderad och ovadderad. Axelbandslösa BH:ar är balconette BH:ar med avtagbara axelband.
Minimizer

En minimizer är en slät bygel-BH som har till syfte att minimera bysten genom att fördela den jämt över bröstkorgen. På så vis blir bröstsiluetten planare än bystens naturliga form. Minimizer BH:n är ovadderad och är ofta tillverkad av ett kraftigt stumt material för att kunna platta ner bysten. Minimizers finns från rundmått 65 till 90 och kupa D till H.

Prima Donna
Satin
65-90 D-H
T-shirt BH
En t-shirt BH är en tunt vadderad bygel-BH med släta kupor vilket gör att den passar speciellt bra under åtsittande plagg. De formpressade kuporna i T-shirt BH:n formar bysten och ger kroppen en fin siluett. Under ljusa plagg är hudfärgade t-shirt BH:ar att rekommendera eftersom de är osynliga. T-shirt BH:ar finns från rundmått 65 till 85 och kupa A till G
Push-up
En push up BH är en kraftigare vadderad bygel-BH som trycker ihop bysten från sidan och skapar en klyfta mellan brösten. Push upen passar väldigt bra under djupt ringade plagg. Push-up BH:ar finns från rundmått 65 till 85 och kupa A till G.
Bygellös BH
Den bygellösa BH:n kan både vara vadderad och ovadderad även om det senare är vanligast. Den kan både vara slät eller med spets med sömmar mitt på BH:n. Den bygellösa BH:n ger inte lika mycket stöd som en bygel-BH och bystens form förblir relativt naturlig. Bygellösa BH finns från rundmått 70 till 90 och från A till H-kupa.

Abecita
75-90 D-H

Hitta till Details
Du hittar butiken på Södermalm i Stockholm.